Verwenmoment

We leggen je letterlijk en figuurlijk in de watten.
Waarom?

Kom jij ook meegenieten van onze verwennerijen?

Veel behandelingen alsook de kanker zelf hebben een aantal mogelijke neveneffecten. Dit kan gaan over vermoeidheid, pijnklachten, gewrichtspijnen, problemen met huid en nagels, stress, angst en ga zo maar door.


We willen ervoor zorgen dat de stress even kan wegvloeien en dat de pijnklachten tijdelijk verminderen.  Om dit ontspanningsmoment te kunnen realiseren hebben we een aantal vrijwilligers die massages en andere verwennerijen aanbieden in onze open huizen. Deze zijn enkel toegankelijk voor kankerpatiënten (niet voor hun naasten).

Vooraf inschrijven is verplicht.

“De activiteiten die we in de inloophuizen organiseren zijn enkel een aanvulling op de medische standaardbehandeling en kunnen die nooit vervangen. Deze activiteiten kunnen bijdragen tot het algemeen welbevinden van patiënten maar het is niet wetenschappelijk bewezen dat ze bijdragen tot genezing.”

handen accent
Verlichtende zorgmassage

Heerlijk genieten van een lichaamsmassage op maat.

Hoofdmassage

Laat je verwennen met een deugddoende hoofdmassage. De zachte behandeling van de schedel werkt ontspannend en brengt rust in lichaam en geest.

Voetmassage

Voetmassage kan stress verminderen. Je voelt je meer ontspannen waardoor je beter zal slapen, minder zal piekeren en rust zal ervaren. Bovendien kan je ervaren dat het lichaam ook nog fijn mag en kan aanvoelen, ondanks alle medische handelingen en aanrakingen.

Gelaatsverzorging

Bij een gelaatsverzorging begint men met een korte reiniging van het gelaat. Hierna volgt de massage waarbij gebruik wordt gemaakt van drukpunttechnieken.

Cranio-sacrale massage

Cranio-sacrale massage richt zich op het hoofd en de schouders van de persoon. Het doel van een dergelijke massage is om relaxatie en ontspanning te geven.

Stoelmassage

Het idee van de stoelmassage is dat je je in de speciale stoel voor even volledig overgeeft aan de zachte handen van de therapeut.