Aquagym

Aangenaam bewegen

Bij aquagym voer je bepaalde bewegingen uit op muziek in ondiep water. Je zou aquagym kunnen beschrijven met de woorden ‘aangenaam bewegen’. Het is fysiek minder belastend voor het lichaam omdat je als het ware gedragen wordt door het water. Het voelt niet aan als zwaar sporten, maar toch heeft het meer effect dan je zelf in eerste instantie zou denken. Je traint je spieren, het is goed voor de conditie en de kans op blessures is veel kleiner. Daarnaast is het heel laagdrempelig. Er zijn geen voorwaarden om te kunnen deelnemen. Zo moet je bijvoorbeeld niet kunnen zwemmen om te kunnen meegenieten van de aquagym.

We hebben het zwembad op het moment van onze aquagym meestal helemaal voor ons alleen. Dit geeft ons het voordeel dat we een veilige omgeving kunnen creëren voor onze lotgenoten.

Momenteel zijn hier geen activiteiten van dit type gepland.

Anders bewegen?

Wandelingen

Twee keer per maand organiseert Alegria op vrijdagnamiddag een wandeling. Deze wandelingen gaan telkens door op verschillende locaties (bv. Oud-Turnhout, Beerse, Retie…) waardoor geen twee wandelingen hetzelfde zijn.