Home

De warmste week

https://dewarmsteweek.be/projecten/alegria-feest-een-digitaal-feest-voor-onze-bewoners

Update Corona

Het coronavirus beheerst nog steeds onze dagelijkse realiteit. De noodzakelijke maatregelen vragen veel van ons allemaal.
Sociaal contact met anderen wordt beperkt. Een gezellig babbel is ineens niet meer zo vanzelfsprekend.
In onze huizen mogen we jullie spijtig genoeg niet meer ontvangen. Toch willen we voor jullie graag een luisterend oor zijn en vanop afstand bereikbaar blijven.
Dit door een hartverwarmend telefoontje of een vriendelijk mailtje.

Als jullie graag een babbeltje doen, mogen jullie telefoneren naar 0483/617520 of mailen naar info@alegriavzw.be

Nieuwsbrief & Activiteitenkalender

Lees onze nieuwsbrief & activiteitenkalender!

Visie en Missie

De VZW ALEGRIA heeft als doel binnen het arrondissement Turnhout mensen met kanker en hun omgeving door middel van goed opgeleide vrijwilligers te helpen omgaan met de ziekte en hen daarin tot steun te zijn door middel van gesprek.

Het aanbod omvat eveneens mogelijkheden voor contacten met lotgenoten, creatieve activiteiten, vorming en het verstrekken van informatie.

ALEGRIA wil in de toekomst ook meer en meer actief inspelen op de wensen en behoeften van de doelgroep om zo bij te dragen tot een verbetering van de levenskwaliteit van mensen met kanker en hun omgeving. ALEGRIA wil een plaats zijn waar mensen met kanker terecht kunnen voor alle niet-medische zaken rond kanker.

Door de toenemende vergrijzing en de verbetering van de diverse medische behandelingen zal de nood aan psychosociale ondersteuning voor deze doelgroep de komende jaren exponentieel toenemen.

Anita Vermeulen

Alegria – open huis voor mensen met kanker en hun omgeving Follow us RSS