Camino con Alegria

ALEGRIA is continu op zoek naar fondsen om haar missie te kunnen vervullen. Elk initiatief wordt op veel vreugde onthaald. Zo is er het plan van Els Baert en Toon Desmet uit Retie om vanaf 1 mei in 60 dagen 2.400 kilometer naar Compostella te fietsen. Toon is gepensioneerd en bestuurder in de VZW, terwijl Els na 28 jaar voor de laatste keer de deur van haar bloemenwinkel Specifiek bloem & groen sloot. Ze zien de tocht als een nieuw begin, een droom die werkelijkheid wordt en – met een knipoog – een prima relatietest na 40 jaar huwelijk. Er zit een symbolische parallel in met wat ALEGRIA doet: het leven is als fietsen – om in balans te blijven moet je bewegen, welke steile hellingen je ook tegenkomt.

Info over hoe je door hen te sponsoren ALEGRIA financieel kan steunen vind je op deze pagina.

Je kunt Els en Toon tijdens hun ‘Camino con Alegria’ volgen op https://elsbaerttoondesmet.tumblr.com.

Visie en Missie

De VZW ALEGRIA heeft als doel binnen het arrondissement Turnhout mensen met kanker en hun omgeving door middel van goed opgeleide vrijwilligers te helpen omgaan met de ziekte en hen daarin tot steun te zijn door middel van gesprek.

Het aanbod omvat eveneens mogelijkheden voor contacten met lotgenoten, creatieve activiteiten, vorming en het verstrekken van informatie.

ALEGRIA wil in de toekomst ook meer en meer actief inspelen op de wensen en behoeften van de doelgroep om zo bij te dragen tot een verbetering van de levenskwaliteit van mensen met kanker en hun omgeving. ALEGRIA wil een plaats zijn waar mensen met kanker terecht kunnen voor alle niet-medische zaken rond kanker.

Door de toenemende vergrijzing en de verbetering van de diverse medische behandelingen zal de nood aan psychosociale ondersteuning voor deze doelgroep de komende jaren exponentieel toenemen.

Anita Vermeulen

Alegria – open huis voor mensen met kanker en hun omgeving Follow us RSS