Home

Nieuwe locatie Open Huis Alegria MOL

Het Open Huis Alegria MOL is verhuisd en opnieuw geopend.
Nieuwe mooie locatie: Gasthuisstraat 14, vlakbij Heilig Hartziekenhuis Mol (tegenover ‘spoed’).
Aan allen, (ex)kankerlotgenoten en naasten en iedereen: WELKOM op maandag en donderdag tussen 9.30 en 16.30 uur.
De Alegria-vrijwilligers maken er tijd voor jou!

Camino con Alegria

Met heel veel vreugde kunnen we jullie melden dat Toon en Els de finish behaald hebben. Ze zijn op 25 juni aangekomen in Santiago de Compostella.

Het was een zeer emotioneel moment waar ze helemaal stil van werden. De tocht is goed verlopen. Hun verhaal kan je via hun blog nog eens nalezen.

We willen hen allemaal een dikke proficiat wensen voor deze knappe prestatie! Ze zullen bij aankomst zeker in de bloemetjes gezet worden.

We zijn uiteraard als Alegria zeer blij en dankbaar dat ze ons gekozen hebben als goed doel. Het is nog altijd mogelijk om een gift te storten om hen proficiat te wensen en Alegria te steunen.

Alvast bedankt.

ALEGRIA is continu op zoek naar fondsen om haar missie te kunnen vervullen. Elk initiatief wordt op veel vreugde onthaald. Zo is er het plan van Els Baert en Toon Desmet uit Retie om vanaf 1 mei in 60 dagen 2.400 kilometer naar Compostella te fietsen. Toon is gepensioneerd en bestuurder in de VZW, terwijl Els na 28 jaar voor de laatste keer de deur van haar bloemenwinkel Specifiek bloem & groen sloot. Ze zien de tocht als een nieuw begin, een droom die werkelijkheid wordt en – met een knipoog – een prima relatietest na 40 jaar huwelijk. Er zit een symbolische parallel in met wat ALEGRIA doet: het leven is als fietsen – om in balans te blijven moet je bewegen, welke steile hellingen je ook tegenkomt.

Info over hoe je door hen te sponsoren ALEGRIA financieel kan steunen vind je op deze pagina.

Je kunt Els en Toon tijdens hun ‘Camino con Alegria’ volgen op https://elsbaerttoondesmet.tumblr.com.

Visie en Missie

De VZW ALEGRIA heeft als doel binnen het arrondissement Turnhout mensen met kanker en hun omgeving door middel van goed opgeleide vrijwilligers te helpen omgaan met de ziekte en hen daarin tot steun te zijn door middel van gesprek.

Het aanbod omvat eveneens mogelijkheden voor contacten met lotgenoten, creatieve activiteiten, vorming en het verstrekken van informatie.

ALEGRIA wil in de toekomst ook meer en meer actief inspelen op de wensen en behoeften van de doelgroep om zo bij te dragen tot een verbetering van de levenskwaliteit van mensen met kanker en hun omgeving. ALEGRIA wil een plaats zijn waar mensen met kanker terecht kunnen voor alle niet-medische zaken rond kanker.

Door de toenemende vergrijzing en de verbetering van de diverse medische behandelingen zal de nood aan psychosociale ondersteuning voor deze doelgroep de komende jaren exponentieel toenemen.

Anita Vermeulen

Alegria – open huis voor mensen met kanker en hun omgeving Follow us RSS