Nieuws

 

De VZW ALEGRIA heeft als doel binnen het arrondissement Turnhout mensen met kanker en hun omgeving door middel van goed opgeleide vrijwilligers te helpen omgaan met de ziekte en hen daarin tot steun te zijn door middel van gesprek.

Het aanbod omvat eveneens mogelijkheden voor contacten met lotgenoten, creatieve activiteiten, vorming en het verstrekken van informatie.

ALEGRIA wil in de toekomst ook meer en meer actief inspelen op de wensen en behoeften van de doelgroep om zo bij te dragen tot een verbetering van de levenskwaliteit van mensen met kanker en hun omgeving. ALEGRIA wil een plaats zijn waar mensen met kanker terecht kunnen voor alle niet-medische zaken rond kanker.

ALEGRIA is continu in beweging en wil haar activiteiten onder de aandacht brengen. Het doel hierbij is zoveel mogelijk mensen met kanker en hun partners, kinderen, familie en vrienden in de wijde omgeving van Turnhout kennis te laten nemen van het bestaan van het huis, maar ook wat het voor hen kan betekenen.

Op regelmatige basis maken wij een overzicht van alle activiteiten die in bij ALEGRIA  zullen plaatsvinden.  Voor de meest recente activiteiten : zie activiteitenkalender.

Enkele keren per jaar geeft ALEGRIA een nieuwsbrief uit die gasten, sponsors en  andere geïnteresseerden op de hoogte in verband met actuele informatie over ALEGRIA.

 

Officiële opening Open huis Alegria Mol

Op 29 maart startte Alegria vzw een Open huis voor kankerpatiënten en hun naasten. Elke maandag en donderdag van 9.30 tot 16.30 uur staan goed opgeleide vrijwilligers klaar om mensen te ontvangen voor een gesprek, lotgenotencontacten, verwensessies, workshops,… Het Open huis werkt tot eind dit jaar vanuit de voormalige kantoren van de politie, Molenhoekstraat 3. Later verhuist het naar het gebouw op de hoek van de Edmond Van Hoofstraat en de Gasthuisstraat. (bron: Gemeente Mol)

In de media:

 

24 kandidaat-vrijwilligers starten vorming voor open huis kankerpatiënten

HLN.be – 15/09/2017

Maar liefst 24 mensen meldden zich aan als vrijwilliger om kankerpatiënten en hun naasten te begeleiden in het open huis van vzw Alegria. Dat opent in het najaar de deuren in Mol op de hoek van de Edmond Van Hoofstraat en de Gasthuisstraat, vlakbij het Heilig Hartziekenhuis.Het is een samenwerking van vzw Alegria met het Heilig Hartziekenhuis, Kom op tegen Kanker, LotinCo en de gemeente Mol. Mensen met kanker en hun naasten kunnen er terecht voor lotgenotencontacten, verwensessies, workshops, lezingen en wandel- en fietstochten. De werking steunt op vrijwilligers. Eind augustus startten die al aan hun opleiding.

(CVB)

Bron: hln.be

Alegria – open huis voor mensen met kanker en hun omgeving Follow us RSS